Voorzitters medezeggenschap SW weten zich ondersteund door SBCM
Wie denkt dat het vijf jaar na de invoering van de Participatiewet rustig is in SW-land, komt bedrogen uit. In heel Nederland hebben SW-bedrijven nog steeds te maken met organisatieveranderingen, omdat gemeenten de uitvoering van de Wsw en de Participatiewet anders – meestal goedkoper – willen organiseren. Drie OR-voorzitters vertellen er meer over in een artikel in het SW-Journaal.
Grote kwesties voor OR
Wat doe je als gemeenten zich willen terugtrekken uit een gemeenschappelijke regeling, zoals het geval is bij Soweco in Almelo en bij Laborijn in Doetinchem? Hoe zorg je voor een intensieve samenwerking met een nieuw reïntegratiebedrijf of met de sociale dienst, zoals de Haeghe Groep in Den Haag nu meemaakt? Hoe vul je beschut werken opnieuw in?
Al deze grote kwesties komen bij de ondernemingsraad (OR) voor advies of instemming. Ondertussen moet het reguliere werk van de OR ook doorgaan, zoals arbozaken of een advies over een nieuwe directeur. Gelukkig kunnen ondernemingsraden voor advies en ondersteuning terecht bij MZSW van SBCM.
Ondersteuning van de medezeggenschap door SBCM
In een artikel in het SW-Journaal van december vertellen de OR-voorzitters van Laborijn, de Risse Groep en Haeghe Groep met welke lastige kwesties ze te maken hebben en hoe ze hierbij gebruikmaken van de ondersteuning van SBCM. Heeft jouw OR ook ondersteuning nodig, dan lees je in het artikel wat SBCM voor jullie kan betekenen.
[wpmfpdf id=”697″ embed=”1″ target=””]